Online lotgenotencontact: nieuw aanbod in juni

Lotgenotencontactjuni

In april en mei hebben jullie massaal deelgenomen aan onze digitale sessies rond mantelzorg en de coronasituatie.

'Live' bijeenkomsten in groep is nog altijd niet vanzelfsprekend. Daarom organiseren we in juni nog enkele digitale bijeenkomsten. Deze keer toegespitst op iemands betrokkenheid. Ben je ouder, partner of kind van? We brengen naastbetrokkenen samen met dezelfde vragen en noden.

Hieronder vind je een overzichtje terug:

Koppkind

KOPP lotgenotencontact

dinsdag 2 juni & dinsdag 16 juni

Ben je opgegroeid in een gezin met een psychisch kwetsbare ouder?

Dan ben je hartelijk welkom om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren. Dit is een avond waar lotgenoten de kans krijgen om elkaar in een vertrouwelijke sfeer te ondersteunen.

Meer info

Nieuws Ontoerekenigsvatbaar

Nabespreking Canvasreeks 'ontoerekeningsvatbaar' voor families van geïnterneerden

vrijdag 5 juni

Nieuw op Canvas: ‘Ontoerekeningsvatbaar’- documentairereeks over internering.

Na afloop van deze documentaire organiseren we deze online bijeenkomst voor familieleden van geïnterneerden. Samen met Sara Rowaert, wetenschappelijk onderzoekster aan de UGent over ervaringen van familieleden van personen die geïnterneerd zijn, blikken we terug op de afleveringen en horen we graag hoe het met jullie gesteld is!

Meer info

Ouder Kind

Lotgenotencontact voor (groot)ouders van minderjarige psychisch kwetsbare kinderen

dinsdag 9 juni

Als moeder, vader of grootouder wil je je kind een veilig en warm nest geven. Als je kind psychisch kwetsbaar is, vraagt het om extra zorg. Neem deel aan de digitale bijeenkomst voor ouders en grootouders van psychisch kwetsbare kinderen jonger dan 18 jaar. Het is een veilige online plek om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

Meer info

Nieuws Lotgenotenborderline

Lotgenotencontact voor naastbetrokkenen over borderline

donderdag 11 juni

Borderline, de aandoening confronteert en daagt uit. Als betrokken familielid sta je voor een ingrijpend en complex veranderings- en verwerkingsproces waarin ieder zijn weg moet zoeken. Neem deel aan de digitale bijeenkomst voor naastbetrokkenen van personen met een borderlineproblematiek. Het is een veilige online plek om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

Meer info

Logo Anbn Lang

Lotgenotencontact voor naastbetrokkenen over eetstoornissen

donderdag 18 juni

Mensen die in hun omgeving worden geconfronteerd met iemand met een eetstoornis weten van op de eerste rij hoe hardnekkig deze ziekte is. In het herstelproces is het netwerk en de thuissituatie van onschatbare rol. Als naastbetrokkene is er niet alleen de mentale zorg, ook veel praktische vragen en problemen komen op je af.

Tijdens deze digitale bijeenkomst deelt de vereniging ANBN haar inzichten en wisselt ze graag informatie uit over eetstoornissen, waar je terecht kan en hoe je er mee om kan gaan. Het is een veilige online plek om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

Meer info

Partners

Lotgenotencontact voor partners van psychisch kwetsbare personen

dinsdag 23 juni

Als je partner psychische klachten heeft, verandert er veel in jullie relatie. Je wordt mantelzorger, ook al heb je daar niet zelf voor gekozen. Neem deel aan de digitale bijeenkomst voor partners van psychisch kwetsbare personen. Het is een veilige online plek om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

Meer info

Josf03740

Lotgenotencontact voor ouders van meerderjarige psychisch kwetsbare kinderen

donderdag 25 juni

Als ouder wil je je kind een veilig en warm nest geven. Maar kinderen worden pubers, later jongvolwassenen. Dan worden psychische aandoeningen meestal voor het eerst opgemerkt. Als je kind psychisch kwetsbaar is, vraagt het om extra zorg.

Neem deel aan de digitale bijeenkomst voor ouders van psychisch kwetsbare kinderen ouder dan 18. Het is een veilige online plek om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

Meer info