Activiteiten

Similes organiseert op diverse locaties activiteiten voor het ruime publiek en in het bijzonder voor familieleden van personen met psychische problemen, vrienden, collega’s, studenten.

Waar?

Thema?

Wat?

Voor wie?

20.10
Online Lotgenotencontact_web

*VOLZET* KOPP lotgenotencontact (online editie)

Ben je opgegroeid in een gezin met een psychisch kwetsbare ouder? Dan ben je hartelijk welkom om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

Lees meer
20.10
Gespreksbijeenkomst Web

Ik zorg voor jou, wie zorgt voor mij?

Antwerpen (prov.)

Je vindt het vanzelfsprekend dat je zorgt voor je psychisch kwetsbare partner (ex-partner), maar het is soms ook zwaar. Hoe hou je vol?

Lees meer
21.10
infomoment web

*GEANNULEERD* Leren leven met levend verlies

West-Vlaanderen

Als je een kind met een psychische kwetsbaarheid of mentale handicap hebt, verloopt je leven anders dan verwacht. Het is als ouders zoeken naar een manier om te (leren) leven met een ‘levend verlies’. Manu Keirse licht tijdens deze bijeenkomst zijn kennis rond dit thema toe.

Lees meer
21.10
Lotgenotencontact Web

Similes Salon

Vlaams-Brabant

Heb je een vriend, familielid of buur met psychische problemen? Heb je vragen en wil je er over praten? Zoek je informatie? Similes heeft er de ruimte voor in het Similes Salon. Klop gewoon aan. Want praten doet goed!

Lees meer
21.10
Ontspanning Web

Café P - Filmvoorstelling Crazywise

Oost-Vlaanderen

Mensenrechtenfotograaf Phil Borges toont in de documentaire Crazywise hoe niet-westerse culturen omgaan met geestelijke 'kwetsbaarheid'.

Lees meer
21.10
Lotgenotencontact Web

Lotgenotencontact voor nabestaanden na zelfdoding

Limburg

Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je mensen die hetzelfde hebben meegemaakt als jij. Je krijgt de vrijheid om je verhaal te vertellen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

Lees meer
22.10
Praatcafe Web

Praatcafé (avondsessie)

Limburg

Tijdens dit praatcafé ontmoet je mensen die in dezelfde situatie zitten als jij: ze dragen zorg voor een psychisch kwetsbaar familielid.

Lees meer
22.10
Online Lotgenotencontact_web

*VOLZET* Lotgenotencontact voor ouders van psychisch kwetsbare kinderen (online editie)

Neem deel aan de digitale bijeenkomst voor ouders van psychisch kwetsbare kinderen ouder dan 18. Het is een veilige online plek om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

Lees meer
27.10
infomoment web

Infoavond opleiding vrijwillige bewindvoering

West-Vlaanderen

Wens je meer info over de opleiding en het engagement als vrijwillige bewindvoerder? Kom dan langs op onze infoavond!

Lees meer
27.10
Online Lotgenotencontact_web

Lotgenotencontact voor partners van psychisch kwetsbare personen (online editie)

Neem deel aan de digitale bijeenkomst voor partners van psychisch kwetsbare personen. Het is een veilige online plek om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

Lees meer
27.10
Gespreksbijeenkomst Web

Kom op voor jezelf

Oost-Vlaanderen

In deze reeks van drie avonden leer je als kind van een ouder met een psychische en/of afhankelijkheidsproblematiek onder lotgenoten bewust aandacht schenken aan jouw “binnenwereld”. Samen gaan we op ontdekkingsreis naar wat jouw energievreters en krachtbronnen zijn en hoe hier mee om te gaan.

Lees meer
28.10
Lotgenotencontact Web

*GEANNULEERD* In gesprek met een Similesvrijwilliger

Antwerpen (prov.)

We bieden familieleden en andere naastbetrokkenen van psychisch kwetsbare personen de kans om in een vertrouwelijke sfeer in gesprek te gaan met een vrijwilliger van Similes.

Lees meer